Ny telefon :)

Idag kom in faster från Sverige :D. Jag fick en jättefin telefon, som bara är använd kanske en gång förut (om ens det)! Den är jättebra och håller lite vatten och det kommer inte in damm i den. Bra att ha i stallet!

Jag har också haft kvällsmat idag (hade igår också). Jag fattar inte varför timmisarna aldrig är skötta, på söndag var Eetu oskött och idag var Anki. Fast dom inte har någon som sköter regelbundet måste man ju endå ordna någon annan att sköta. Det är inte så jättekiva att måsta söka hö åt halva stallet varje gång man har kvällsmat :S.

Här är min nya telefon :)



Länk - > http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/47/samsung-b2700.jpg


image


Födelsedagskalas :D

Har födelsedagskalas just nu, har fått bland annat glas, ljuslykta och en bok till födelsedagspresent. Jag fick också ett presentkort, jag ska få fara med mina kusiner på bio, spela Wii, äta pizza och  sedan sova övernatt hos min kusin. Det blir om några veckor :).

Har också sålt ganska mycket jultidningar (tillsammans med min lillebror, han klarar det inte själv så vi hjälps åt) idag... Och städat och sånt till kalaset. Imorgon blir det stallet från halv tre till ca. 8. Har ponnyledning, kvällsmat, sköta Maikki <3 och tvätta sadel och träns med min nya Dream Cream - läder balsam från Tarjoustalo ca 8 €. Vi har varit utan läderfett så länge så jag köpte ett eget istället.

Ser på Mr. Bean på Youtube med min bror, det finns massor av delar som jag aldrig har sett, fast vi har alla filmer uton en.


Hoppas att ni har haft ett trevligt veckoslut hittills :)!

image


Fredag :)

Idag är det fredag igen! Inte har jag gjort något skillt, igår var jag i stallet och skötte. Sedan for jag, Emilia och Nette till Smarket och köpte godis för våra pantflaskor. Maikki fick en mandarin också <3!



image


Moddatimme

Har modda just nu, men jag blev klar med båda uppgifterna tidigare så jag får göra vad jag vill :). Vi skulle först skriva en uppsats om någonting som hände i slutet av 1500 - talet i London. Först kom jag inte på något, men sen blev det väl en helt okej uppsats (hoppas jag!). Ibland har min lärare gett fel för något helt konstigt, och sen när jag har frågat vad hon har menat med det så har hon sagt att det inte har varit något fel heller! :S 

 Nu är det just rast :).

image

Tråååååkigt!

Nu har jag tråkigt och ska skriva ett helt onödigt inlägg men ni får stå ut :).

Det här gör jag vanligtvis i stallet på...

Tisdag

  • Har intagning (oftast varannan vecka)
  • Sköter Maikki
  • Rider på timme

Onsdag

  • Bär/kollar att morötterna är på sin plats
  • Sköter Maikki
  • Håller Pelletimme

Torsdag

  • Sköter
  • Går ner och ser på timmen

Söndag

  • Tvättar sadel och träns
  • Sköter
  • Håller Pelletimme
  • Varannan vecka mat - och skötarmöte


    Extra saker: Ibland har man ponnyledning eller skåprumsstädning på söndagar. Mattur har jag en gång i veckan men det är ofta ganska olika dagar. Sen tvättar jag matskålen, vattenkopp och saltsten, ryktar och gosar med Maikki, leker med henne i manegen och sånt :).

Nu ska jag öva på mopokortet med koderna (det är jätteroligt! :) och sen läsa någon läxa och hitta på något till en uppsats som vi ska skriva imorgon på moddan, men jag vet inte alls vad den där uppsatsen ska handla om...?

    image


Veckans ridpass...

...det var så hemskt! Säkert den värsta timmen någonsin :,(. Eller iallafall slutet.

I början så skulle vi böja hästarna och göra olika volter och grejor i riktigt långsam trav (Maikki är såååå PRO på det :P ) och det gick superbra. Hon gick i form nästan hela tiden :). Fast sen genast då man ska trava mera framåt så drar hon upp huvudet.

När vi skulle galoppera så skulle hon gå likadant i form som i traven och skritten och det gick inte alls. Jag höll på och galopperade på en volt i ena ändan och alla andra skrittade på lång tygel. Mäkä sa att jag skulle göra som när jag travade men jag gjorde precis så fast inte gick hon alls i form.

 Usch det var så hemskt. Jag hatar mig själv för att jag är så dålig...

image


Min födis :)

Sitter just nu i skolan och har samhällslära. Jag blev klar med det som jag skulle göra så jag fick göra vad jag ville :).

Jag har ju födelsedag idag och jättemånga som jag inte ens brukar prata med har sagt grattis åt mig idag! På morgonen sjöng min lillebror och mamma för mig och jag fick en pärla till ett armband, som jag samlar på. Det är typ som nomination fast med pärlor:). Pappa ringde också från jobbet och jag fick ett fint nagellack och tarror att sätta på av en kompis, Denise, som jag har känt sedan lågstadiet.

//Julia

PS. Bloggar säkert mera på kvällen :)


Nu är den klar :)


Bloggar antagligen mera efter att jag varit i stallet och hållit Pelletimme, skött och varit på mat - och skötarmöte :).

image


Regn.

Usch vilket väder, det ösregnar...

Igår red jag Milton igen. Det gick riktigt bra, han var helt lugn och så. Det var mycket bättre att var i hela manegen,
istället för att hålla på och snurra runt på en stor volt, och då kan man inte ens göra
 mindre volter då Milton bara får göra stora volter... (Om någon fattar vad jag menar :P )
Jag skötte honom också, och  hela tiden då jag stod utanför hans box stod Maikki och tittade på, kanske var hon avundsjuk? :P.

Just nu har jag hållit på och sökt olika virkmönster, här är några söta som jag har hittat:



http://www.fortheloveofyarn.com/Issues/Spring06/patterns/spring06_snail.shtml

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          



                                                                                                                                                                                                                  







http://garngalning.blogspot.com/2009/09/monster-amigurumi-hast-pegasus-och.html

image


Ridpass 8 september

Hittade ett utkast som jag glömt att publicera :P

Dressyrpass, åttonde september.

Vi övade igen på att göra övergångar utan att ge efter på tygeln så att hästen skuller ha samma form hela tiden. Det gick helt bra att lyfta galopp, det kändes ialalfall jättebra. Det som gick mest dåligt var att ta från galopp till skritt, och sedan genast skänkelvikning ca 2 meter. Efter det lyfte man förvänd galopp, skritt och skänkelvikning ut till spåret igen. Ja, jag kunde nästan inte ens få Maikki att direkt efter galoppen ta skritt och Maikki "är ju så lätt att rida och gör vad som helst bara man gör rätt" (som någon sa för ganska länge sedan).


image


Rida Milton!

Idag har jag varit i stallet som vanligt och skött Maikki, och dessutom också ridit Milton, en privathäst. Han är ca. 18 år gammal, och har antagligen haft en muskel sträckt eller något liknande, så vi har tagit det ganska lugnt, med lite trav och galopp och stora volter. Gick riktigt bra, fast han såg några osynliga monster i ett hörn :P.  Jag ska också rida och sköta honom i morgon och antagligen börja rida honom kanske en gång i veckan annars också :).

Nu borde jag skriva lite i tidningen också, jag har tre hela sidor helt oskrivna, sen måste jag också hitta på en tävling och lägga in lite bilder och sånt. Tidningen brukar vanligtvis komma ut i slutet av månaden.

Vad tråkigt det blir utan bilder, men jag ska nog snart fota något i stallet eller hemma.

image


Praoplatsen fixad :)

Idag har jag änligen ansträng mig och sökt en praoplats! :D Jag ringde nog en gång till veterinären, men hon kunde inte ta prao - människor, och sedan visste jag inte riktigt vart jag ville fara.. 

Så nu ska jag fara till en tygbutik, och jag hoppas att det blir roligt, för jag tycker ju jättemycket om att sy. Fast det får man nog säkret inte göra där men endå :)

Vart ska ni (som går i samma skola som jag) fara på prao?

image


Veckans ridpass

Vad tränade vi på:  Vi hoppade första gången efter sommaren, en linje och två andra hinder.

Vad gick bra och vad gick dåligt?: Maikki var jätteduktig, och hoppade riktigt bra några gånger, men såklart var hon endå trög imellan hindrena...

Varför gick det bra och dåligt?: Jag vet inte.

Vad kan jag tänka på nästa gång?: Att inte jag ska vara så dålig.

image


God morgon!

God morgon! Jag har redan varit uppe nästan 5 timmar och haft morgonmat i stallet, tvättat sadel och träns och skött Maikki. Men jag ska ännu till stallet och hålla Pelletimme. Hoppas att eleven kommer i ordentlig tid, så gör vi snabbt iordning så att hon kan rida lite längre idag och galoppera och så.

Vi var till Åbo igår, till någon Yamaha butik, och så ska jag/vi kanske köpa den här, fast svart.


Bilden härifrån  http://www.1000hp.net/magazin/yamaha/roller/yamaha_neos_2.jpg <- Länk!

Jag skulle ju hellre har villa ha en mopo, men dom verkar mycket dyrare och den här verkar helt bra.

image


Bra/dåligt?

Äntligen är det fredag, jag har inte så mycket annat att säga... Sitter och äter choklad och så ska vi kanske äta tacos på kvällen. Och imorgon ska vi kanske fara och se till någon mopo - butik, och nästa vecka ska pappa fara till bilskolan och söka bok och koder :) Känner mig väldigt oinspirerad till att blogga, kan ni lite kommentera något som jag ska skriva om? Typ mera om stallet, annat eller något sånt? Det skulle vara jätteroligt! Skriv gärna också vad ni tycker att är dåligt/bra med min blogg :) Kan fast länka dom som svarar på frågorna :)

image


Statisktik (livsviktigt för alla att veta)

Har jag alltid så lite läsare eller har jag varit jätteoaktiv på nya bloggen :S??




image


Närvårdare, frisör, hästskötare...?

Igår var vi också med skolan till olika andra skolor och såg på och hörde när dom berättade om olika utbildningar. Alla var med på närvårdarlinjen, och av dom valfira valde jag häst och frisör. Det var faktiskt jätteintressant med alla olika saker, jag skulle nog kunna tänka mig att gå på vilken som helst av dom! Men jag tror nog att jag far till gymnasiet endå, eller typ gymnasiet + något annat. Har ingen aning egentligen :S.

Så det var en riktigt rolig dag, det enda tråkiga var att sitta i bussen ca 4 h (?) och sen var det också på ett sätt lite synd att som inte berättade något mera om utbildningen på hästlinjen i brusaby, (dom trodde att vi redan hade fått veta om det...) utan vi fick rida lite istället. Fast så klart var det också jätteroligt att få rida :D.

Har inte några roliga bilder eller så, kanske imorgon om jag är aktiv...

image


Min älskling är frisk <3

Idag var jag till stallet, jag var ut på promenad med Maikki. Vi for en 20 minuters maastorunda, Maikki tycker att det är jätteroligt att vara ute och gå :D. Hon är helt annorlunda att gå med ute, när man tar in henne måste man nästan släpa på henne :P. Efter det sköljde jag benet och sprang med henne, och en i stallet kollade benen och sa att hon nog kan gå på timmar imorgon :D. Yes! Då får jag säkert ha henne på timme :).


Bild från idag <3

image


Virkad kanin.

När jag kom hem virkade jag lite på en kanin som jag håller på och virkar åt min lillebror och nu håller jag på och söker lätta mönster till amigurumin som jag ska kanske virka till en adventskalender till mammas dagis. Sedan får barnen i tur och ordning en figur :).

På kvällen ska vi antagligen fara till stugan  så jag bloggar nog inte mera på kvällen, om jag inte skriver på nytt om en stund.

Bunny

En sådan här kanin håller jag på och gör, fast vit. Jag har redan gjort huvudet och armarna, och håller på med kroppen. Mönstret finns gratis här:
http://www.rheatheylia.com/index.php?page=patterns&id=3


image


Maikki är halt :'(

Idag for jag på förmiddagen till stallet och skötte Maikki (andra skötaren sku bort). Hon stod helt ensam ute i hagen fast hon borde ha varit på timme. Men när jag kom in stod det på tavlan att hon är halt, hon hade blivit sparkad :'(. Fast en i stallet lagade på lite gegga som skulle ta bort infektionen i såret (som inte var så djupt) och på kvällen skulle hon få benet avsköljt så man får hoppas att det blir bra snabbt :).

image


Avatar.

Idag har jag inte gjort något skillt, bara varit i skolan, och sett ca. halva Avatar. Den varkar helt okej hittills, men inte sådär jättesuperbra. Kanske den blir i slutet? :)




Länk till bilden - > Bild härifrån. Vet inte varför den är "osynlig" :S

image


Forneldarna i efterskott

Raketbild från forneldarna:
(ursäkta den dåliga kvaliteten, jag håller på för fullt med att hitta på ett sätt att lägga in bilder med vattenstämpel...)
 
Det är ju redan nästan en vecka sen forneldarna, men vad gjorde ni då?
 Själv var jag bara hemma och såg på Ice Age 3 :D!

image


En vanlig dag i stallet

Idag har jag varit till stallet och skött Maikki ♥, min sköthäst som jag sköter varje tisdag, onsdag, torsdag och söndag. Idag har jag också hållit Pelletimme, det är en timme då man har bara en elev. Jag har också timme på söndag. Förutom att sköta Maikki och hålla timme skötte jag också en annan timhäst, Pepe, för hans riktiga skötare är sjuk.



Det här var nog allt jag hade att skriva, jag vet att jag är jätte oaktiv men jag ska försöka skriva mera och oftare i fortsättningen. Jag ska också försöka laga flera bilder...

Altså kan inte samma inlägg ha flera kategorier?

Jätteirriterande isåfall :/

image


RSS 2.0